Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

A hosszú élet polinéziai titka.

2017. február 08. - Ganodermabolt

 dscn4600.JPG

Egy különleges gyógyhatású növény, a noni

A történelem során a növényeket számos orvosság és gyógyszerészeti készítmény alapanyagaként használták. Nem véletlen, hogy már a modern gyógyszeripari cégek által készített, a mindennapi orvosi gyakorlatban használatos, receptre kapható gyógyszerek nagy része is tartalmaz növényi eredetű vegyületeket. Tény, hogy a gyógynövények, gyógygombák sokszor ezer évre visszanyúló tapasztalatait a modern tudomány is felhasználja. A modern ember is kezd rájönni, hogy számos emberi betegségre az erdők és a mezők, gombák és növények rejtik a gyógyírt.

Egy ilyen különleges hatású, évszázadok óta használt gyógynövény a noni is.

                              Webáruház itt

morinzhi_big.png

A noni, latin nevén Morinda citrifolia, Délkelet-Ázsiában őshonos fa, a kávécserjék családjához tartozik. A polinéz őslakosok ősidők óta használják gyógynövényként különböző betegségek tüneteinek enyhítésére. Európába James Cook utazásai révén jutott be.  A népi gyógyászatban elsősorban a levelét alkalmazták, de ezen kívül a kéreg, a gyökérkéreg és az éretlen termés felhasználásáról is vannak adatok.

A noni akkor került igazán az emberek látókörébe, amikor kutatni kezdték a benne rejlő hatóanyagokat. Nagyon fontos állomása volt ennek a kutatásnak, amikor megtalálták a noni gyógyító erejét adó anyagot. Ezt a bonyolult összetételű hatóanyagot xeroninnak nevezték el, melyet egy Ralph Heinicke nevű tudós talált meg a növényben és kezdte el tudományos kutatásai alapján a hatásait igazolni.

A múlt század ötvenes éveinek első felében a hawaii Ineapple Research Institute vizsgálta az ananász összetevőit, majd találtak valamit, melynek különleges és egyedülálló gyógyító hatásait tapasztalták. Ezt az összetevőt vizsgálva tovább, találtak rá a noniban rejlő gyógyító erőre, miután emberek ezrei igazolták vissza a pozitív hatásokat. A noni gyógyító ereje azon alapul, hogy adaptogénként viselkedik. Egy olyan természetes táplálék-kiegészítőt tartalmaz, mely többek között segít egyensúlyban tartani a sejtek normális, vagy akár visszaállítani a beteg sejtek rendellenes működését az optimálisba.

A vegyület a növényben proxeroninként van jelen, ami a gyomor savtartalma és emésztőenzimeinek hatására alakul xeroninná. Ez az anyag fejti ki a noni vérnyomáscsökkentő, görcsoldó, ízületi fájdalmakat mérséklő, antidepresszáns, emésztésjavító, érelmeszesedést mérséklő hatását

Különösen ajánlott a fogyasztása menstruációs fájdalmak enyhítésére, de idősebb korban, a változókori panaszok és tünetek enyhítésére is. Számos vitamin megtalálható benne, úgy, mint az A,C,E, B, B2, B6, és a B12. Az elmúlt 25 évben a noni alkalmazási területe tovább bővült: sokan fogyasztószerként, „vértisztítóként” fogyasztják. Kiváló az idegrendszeri problémákra, ezért is hasznos immunstimulánsként, rákellenes szerként. De alkalmazzák függőség ellen, erős cigarettások, kábítószer élvezők és AIDS betegek gyógyítására is.

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr8412238610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása