Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Nem mindegy! Természetes, vagy mesterséges vitaminok

2015. november 11. - Ganodermabolt

 

vitaminok-a-szervezet-letfontossagu-segitoi.jpg
Bizonyára sok embert érdekel, hogy a szintetikus vitaminok hasznosak-e, vagy épeen ártanak a szervezetnek? Miközben az egészségünket akarjuk védeni vitaminokkal, ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy az agyon reklámozott vitaminok közül melyik hasznos a szervezete számára.

Az egyik fontos tényező, hogy a szintetikus vitamin sosem képes teljes mértékben betölteni ugyanazt a szerepet, mint a természetes vitamin.

E mellett a szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, és a vesét is megterhelik. Aki valaha is tanult biokémiát, jól tudja, hogy a vitaminok működéséhez nem csupán a vitamin-molekulára van szükség, hanem mellette enzimekre, koenzimekre, kofaktorokra. Ezek mind megtalálhatóak a természetes vitaminforrásokban, de a szintetikus formulákban már nem.

Hogyan hasznosul a C-vitamin szervezetünkben?


Vegyük az egyik legismertebb vitamin, a C-vitamin példáját!
 Ha C-vitamint vásárolunk valahol, leggyakrabban összetevőként csak maga az aszkorbinsav van feltüntetve. Ez nem egyenlő a természetben előforduló C-vitaminnal. Ha zöldség vagy gyümölcs formájában kerül a szervezetbe a vitamin, akkor nem csupán az aszkorbinsavat juttatjuk be, hanem mellette számos egyéb faktort is, például: bioflavonoidokat, K-, P-, J-faktort, aszkorbinogént, stb. is. Ennek ismeretében már egyszerűen megérthető az, hogy szintetikus C-vitamin fogyasztásakor a szervezet a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja el. A felhasználásra nem kerülő aszkorbinsav a vizelettel távozik. A C-vitaminhoz hasonlóan a többi vitamin hasznosulásához is egyéb faktorok szükségesek. Ezen túl a különböző vitaminok és ásványi anyagok bonyolult kölcsönhatásban állnak egymással. Például rézre van szükség a C-vitamin hasznosulásához és szeléniumra az E-vitamin működéséhez. A szintetikus vitaminok fogyasztásakor erre a tényezőre nem is fordítunk figyelmet. A természet úgy alkotta meg a vitaminokat, hogy a vitaminforrásokban a vitamin működéséhez szükséges ásványi anyag is megtalálható.

images (1).jpg A DXN spirulina  természetes  kivonatokat és teljes vitamin-komplexeket tartalmaznak, ezek fogyasztása ( napi 8 szem) ajánlott a mesterséges készítményekkel szemben. 

Forrás: webbeteg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr708069516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása