Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Tízszeresére emelik a D-vitamin-ajánlást a magyar orvosok

2015. november 06. - Ganodermabolt

                          

               Baj van a D- vitamin adagolással?

 A D-vitamin olyan hormon, amely már magzati kortól kezdve nélkülözhetetlen a normális fejlődéshez, később az immunrendszer normál működéséhez, a rák megelőzéséhez. A magyar lakosságban vészesen alacsony a D-vitaminszint s ez tömegesen vezet egyéni tragédiákhoz és óriási egészségügyi kiadásokhoz.

753x440.jpg

A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeképpen született meg az a szakmai ajánlás, amely a jelenleg ajánlott D-vitamin-mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt ember számára a novembertől márciusig terjedő időszakban.

"Valójában a D-vitamin nem is vitamin, semmi köze a vitaminokhoz, szerencsétlen az elnevezése. Ez egy hormonszerű elő anyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben" - mondta az I. D-vitamin Napon Dr.Takács István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának docense.

A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, annak is UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására). Mivel azonban itthon késő ősztől kora tavaszig a napsugárzás nem elegendő a szükséges mennyiségű D-vitamin termelődéséhez, hiányállapot lép fel, ami számos betegség kockázatát növeli (lásd keretes írásunkat).

Rengeteg betegség kialakulásában szerepe van

a D-vitamin-hiánynak.

 

A D-vitamin-hiány csontvesztéshez, csontritkuláshoz vezet, súlyos hiány esetén pedig csontlágyulás is felléphet. D-vitamin-hiányosoknál megnő a csonttörések kockázata, a csontritkulásra szedett készítmények hatásossága csökken.

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét.

A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.

Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.

Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.

A D-vitamin-hiány nagy valószínűséggel kedvezőtlenül befolyásolja a teherbe esést.

A policisztás ovárium szindróma esetén a D-vitamin-szint normalizálása feltétlenül javasolt.

Magzati és csecsemő-, illetve kisgyerekkori D-vitamin-hiányban az 1-es típusú cukorbetegség kockázata fokozódik.

Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

A máj- és epeúti betegségek fokozzák a D-vitamin-hiány kockázatát.

Forrás: http://www.origo.hu/egeszseg/20120223-tizszer-tobb-dvitamint-javasol-az-uj-magyar-ajanlas.html

Mi a megoldás?

spirulina-tabletta_1.png

 

 

 

 

 

 

Ha természetes úton szeretnénk táplálék-kiegészítőket szedni, nem a szintetikus módon előállított vitaminok adják a megoldást, hiszen bebizonyosodott, hogy a szervezet képtelen felismerni és hasznosítani. Ajánlott a természetben előforduló algákból, gyógygombákból pótolni mindazt, ami a szervezet számára nélkülözhetetlen.

Természetes vitaminforrások:    Spirulina    Gyógygombák    Morinzhi 

 

images (1).jpg

A Spirulina:  a  WHO szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszer, vagy orvosi készítménynél. A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját. A meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. 1 gramm spirulina alga egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Hogyan juthatok  a magas D- vitamin tartalmú természetes, bió spirulinához ( zöldalga)?

 

  

 

                    Kattints ide, Lépj be a webáruházba és már vásárolhatsz is.   

                    Ha ma megrendeled, holnap már át is veheted.

Legyünk nagyon óvatosak, amikor étrendkiegészítőket  vásárolunk, mert sokféle - gyakran kétes minőségű - készítménnyel is találkozhatunk. Fordítsunk figyelmet a gyártóra, a származási helyre, illetve annak feltüntetésére - ha ezeket nem találjuk, inkább ne vásároljuk meg a terméket.

Ajánlott napi mennyisége 1 éves kortól napi 4 szem spirulina tabletta

                                         Felnőtteknek napi 8 - 10 spirulia tabletta

Következő levelemből megtudhatod, miért gyógyít egyre több magyar orvos is gyógygombákkal.  Feliratkozás itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr908056020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása