Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Döbbenet! Jóllakottan éhezünk?

2014. szeptember 29. - Ganodermabolt

 

A táplálkozás tudománnyal foglalkozó szakemberek szerint hiába próbálunk egészségesen táplálkozni, a szerveztünk működéséhez szükséges tápanyagokat és vitaminokat nem tudjuk biztosítani számára.

Mi lehet ennek az oka?

Dr. Márai Géza a Gödöllői Szent István Egyetem tanára évtizdek óta vizsgálja, hogy a  környezet szennyezésnek  hatására hogyan romlott a termőtalaj minősége  és ezzel összefüggésben milyen káros hatások érték a növényeket és állatokat, ezen keresztül mi változott meg az emberi szervezetben.

A 60- as évektől napjainkig brutális változás történt a zöldségek, gyümölcsök vitamin és ásványanyag tartalmában.

10612533_816990351664546_4645764182101512207_n (1).jpg

Milyen tüneteket okoz a tápanyag hiány?

Az élelem bevitele elegendő mennyiségű, hiszen a jóllakottság érzése megvan, de hasznosanyag és vitamin tartalma csekély. Ez a minőségi éhezés szinte mindenkit érint. A szervezet kimerül, fáradékonnyá válik már a kora délutáni órákra, csökken az agyi tevékenység, 20- 25 percig képes egyfolytában koncentrálni, ingerlékeny és lobbanékony lesz.

Amióta bebizonyosodott, hogy szoros összefüggés van a koszorúér betegségek és a magas koleszterin szint között, azóta sok orvos csuklóból felírja a koleszterincsökkentő gyógyszereket az ötven év feletti embernek, holott a magas szint nagy részben nem a koleszterinben gazdag táplálkozás következménye, hanem a vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiányé. A koleszterin háromnegyedét ugyanis a szervezet maga termeli. Tehát sok esetben nem igaz, hogy a magas koleszterinszintet diétával csökkenteni lehet.

A szervezet koleszterinből készíti a D-vitamint, amely alapanyaga a férfi és női nemi hormonoknak, ezek állítólag a fiatalságért is felelnek. A koleszterinből készülnek olyan mellékvesehormonok is, amelyek ahhoz kellenek, hogy a szervezet reagálni tudjon a stresszhelyzetekre. A szabályozóanyagok a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek. Intenzív szellemi munka során az idegrendszer akár száz milligramm B1-vitamint is elfogyaszthat néhány óra alatt. Ugyanakkor jobb esetben napi tíz-húsz milligrammot fogyasztunk naponta. B1-vitamin hiányában azután az ember messze a lehetséges szellemi teljesítőképessége alatt teljesít. Szétszórt, szórakozott, növekedik a reakcióideje.

Mi a megoldás?

 

Ha természetes úton szeretnénk táplálék-kiegészítőket szedni, nem a szintetikus módon előállított vitaminok adják a megoldást, hiszen bebizoyosodott, hogy a szervezet képtelen felismerni és hasznosítani. Ajánlott a természetben előforduló algákból, gyógygombákból pótolni mindazt, ami a szervezet számára nélkülözhetetlen.

images (1).jpg

 

Mi köze a táplálkozásnak az IQ-hoz

 

Popper Péter a ’70-es években Indiában végzett vizsgálatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) égisze alatt. Többek között intelligencia-hányados (IQ) teszteket töltetett ki gyerekekkel. Egy tesztfelvétel során Poppert telefonhoz hívták. Amikor visszajött, látta, hogy az egyik kisfiú jól megoldotta a feladatot, holott korábban a határidőn belül nem születtek helyes válaszai. Ettől kezdve hagyta, hogy határidő nélkül töltsék ki a teszteket. Így sokkal több helyes megoldás született. (Tudni kell, hogy az IQ tesztek legtöbb feladatát megadott időn belül kell teljesíteni.)

Arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek nem buták, hanem lassúak. Felmerült, hogy talán a szegényes táplálkozás miatt lassúak, ezért elkezdték jól táplálni a gyerekeket, így a megfelelő tápanyagbevitel következtében az IQ-juk 15 százalékpontot javult három hónap alatt – ami elképesztő eredmény.

A mai nyugati társadalmakban viszont a túlfogyasztás dominál, mely elhízást és szellemi tompaságot okoz. Magunk is érezhetjük, hogy lassabban forog az „észkerék”, ha egy nagy lakoma után vagyunk. A folyamatos energiafelesleget teherként cipeljük magunkkal, ez lassítja testünket-elménket, és kóros is lehet.

A gyorsétkezdék az emésztőrendszer gyilkosai. Egy amerikai kutatás eredménye szerint a stresszes életmódot folytató gyerekek között sokkal többen fogyasztanak rendszeresen gyorsételeket. Az ő figyelmük szétszórt, nyugtalanok, iskolai eredményeik pedig gyengébbek.

A gyorsételek meggátolják a telítődés érzékelését, a szervezet alacsony hatásfokon tudja hasznosítani az amúgy is kétes tartalmú ételeket. Az ilyen ételek tele vannak ízfokozókkal, állományjavítókkal, és egyéb mesterséges anyagokkal. Ezzel szemben a megterített asztalnál elköltött ebéd ritmust és harmóniát ad az életnek, jó energiát a testnek, és megelégedettséget a léleknek.

elhizott-gyerekek.jpg

Egy amerikai iskolában 1 éven keresztül csak E-szám mentes élelmiszereket (nem bio és nem is vegetárius ételeket, csak normál élelmiszert) adtak a gyerekeknek a menzán és a büfében. A kísérlet végén a jegyek 20 százalékkal javultak, a felzárkóztatóra járók száma 60 százalékkal csökkent, és a gyerekek IQ-ja átlagosan 8 százalékot nőtt. Ez óriási ugrás, mert az IQ-t (intelligencia hányados) a korcsoporthoz viszonyítva számolják, így értéke nem nő az életkorral.

Összeállította: 
Varga Judit 
és Kökény Tibor, pszichológus, 
Debreceni Egyetem

 A tested az egyetlen hely ahol élhetsz! Itt iratkozhatsz fel hírlevélre, hogy minél jobban kényeztethesd lelked házát!

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr816745179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása