Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Spirulina, a tablettába zárt csodaalga.

2016. május 07. - Ganodermabolt

spirulina-1829080_340.jpg

Rengeteg tudományos hír, kutatás szól arról, hogy a D-vitamin-hiány akut probléma a magyar lakosság körében is.

Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. Fontos és nélkülözhetetlen táplálék kisgyermek kortól az idős korig. 

Olvass többet a Spirulináról itt!    Kosárba

 

A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni.

A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban.

Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon. Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert.

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban  kezdték el forgalmazni a 80-as évektől.

Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt termesztik Távol-Keleten és Ausztráliában.  

Teljes értékű, könnyen emészthető fehérjék Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium, kalcium, jód, bróm, mangán, vas) B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok Esszenciális zsírsavak - Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns - Csökkenti a vérnyomást, - lassítja az érelmeszesedést - Csökkenti az éhségérzetet - Serkenti az agyműködést - Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását - Izületi problémákra jótékony hatású - Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott - Javítja a bőr állapotát, fiatalságát, étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek.

Máshol, mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Fogyasztása vitaminhiányos vagy egyoldalú táplálkozás esetén valóban indokolt lehet.

Spirulina érdekességek * A legtöbb spirulinát a halak, hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában * Az állatkerti flamingókat algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék * Versenylovaknál a természetes dopping szerepét tölti be * A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak űrutazásuk során

A DXN spirulina javasolt napi adagja 8-10 préselt tabletta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr378084878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása