Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Idd magad egészségesre! – avagy finom forró italokkal a megfázás és az influenza ellen

2018. január 12. - Ganodermabolt

5dabd0650225fa79ec9331eb9ddce4e4.jpg

Mit igyál, hogy átmelegedj?
Mit igyál, amitől egészségesebb lehetsz?
Olvass tovább, mert összegyűjtöttem neked a legjobb test- és lélekmelengető italokat a hosszú téli estékre, amik nem csak finomak, de a baciktól is megvédenek!

Ha tél, akkor tea, forró csoki és forralt bor, ugye?
Ezek nélkül teljesen elviselhetetlen lenne a hideg és a zimankó:)

Ha megfáztunk, elkaptuk a náthát, vagy az influenzát, akkor szintén a teához nyúlunk először; lehetőleg forrón, sok mézzel, ahogy anyáinktól tanultuk.

De tudod-e, hogy a forró italok között is vannak, amik jók, és vannak, amik még jobbak?
Vannak olyan ínyencségek, amik nem csak az érzékeidet kápráztatják el, hanem fel is vérteznek téged a téli nyavalyák ellen.
Ha ezeket iszod, idén nem kell tartanod sem megfázástól, sem náthától, sem influenzától!

Lássuk az én kedvenceimet:)

Kávék

Kávét télen-nyáron iszunk, sokan el sem tudjuk képzelni nélküle a reggeleket (és az ebéd utáni kajakóma legyőzését:))
A kávé ráadásul egészséges is, hiszen csökkenti a cukorbetegség kockázatát, magas antioxidáns tartalmának köszönhetően megköti a szabad gyököket, serkenti a gondolkodást és a kognitív képességeket.

Ami még ennél is jobb, az természetesen a ganodermás kávé, mert a megszokott pozitív tulajdonságok mellett a ganoderma egészségjavító hatásait is magában hordozza; erősíti az immunrendszert és a hagyományos, savas kávékkal ellentétben lúgosító hatású.

Ha engem kérdezel, a téli időszakban a reggeli ébredés a legnehezebb; sokan vagyunk, akik a Napnál is korábban kelnek és bizony nincs annál kiábrándítóbb, mint sötétben kimászni a pihe-puha, meleg ágyból!
Ezért én télen mindig egy csésze  Lingzhi black coffee-val  indítom a napot, mert már az illatától is erősebbnek érzem magam, férfiasan erős karakterével pedig garantáltan felráz, mire felkel a Nap.
Nagyon szeretek egy csésze jó feketével állni az ablak előtt és bámulni a napfelkeltét; ez a pár perc feltölt egész napra!

A nagy hidegben megérdemlünk egy kis extra kényeztetést napközben; ha nem tudsz választani, hogy édességre vágysz-e inkább, vagy egy jó kávéra van szükséged, hogy kibírd a munkanap végéig (amikor persze megint sötétben kell hazamenni), akkor a Zhi Mochára van szükséged!
Kávé és csokoládé perdül táncra a csészédben; felfrissít és ellazít, messzire űzi a stresszt és feltölt a nap hátralévő részére.
De nem csak hétköznapokra ideális; délig-alvós-vasárnapokon egy kis foszlós kaláccsal tökéletes kezdete lehet a napnak!

Teák

Ha tél, akkor tea; a koripálya szélén vacogva, egy hógolyó-csata után a házba behúzódva, egy nagy kirándulás után kifulladva: tea-tea-tea!
Önmagában is egészséges, de szerintem ganodermával turbózva az igazi:)
A tea és a ganoderma egyaránt a Távol-Keletről származik, és ha kényszerítenének sem tudnám eldönteni, hogy a kettő közül melyik a nagyobb ajándék az emberiség számára.

„Átlagos” helyzetekben általában a Reishi Gano teát szürcsölgetem, ami egy jó könyvvel párosítva egyszerűen tökéletes a hosszú téli estéken.
Nem is szoktam beteg lenni!
De sajnos nem mindenki ilyen egészségtudatos, és bizony előfordul, hogy egy-egy családtagomat vagy barátomat ágynak dönti egy csúf nátha.
Ilyenkor mindig egy doboz Spica teát viszek ajándékba, ami lázcsillapító hatású, segít a lerakódott váladék fellazításában, méregtelenít és megnyugtatja a légzőrendszert, vagyis nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a gyógyszertári készítmények, de 100% természetes alapanyagokból készült.
Egy forró fürdő, egy csésze Spica tea és egy kiadós alvás és a náthának vége!

És a végére egy csésze finom kakaó:)

Te hogyan iszod a kakaót?
Hidegen, vagy melegen?
Tejszínhabbal, vagy hab nélkül?
Csipetnyi fahéjjal a tetején, vagy csak úgy magában?

A múltkor döbbentem rá, hogy mennyiféle kakaó létezik a világon, és hogy az egyes variációk rajongói milyen hevesen tudnak reagálni, ha valaki másképp issza ezt a finomságot.

Szerencsére a DXN Cocozhi nem ilyen megosztó; eddig akárkit kínáltam vele, mindenki imádta.
Gyerekek és felnőttek, hab-pártiak és habellenesek egyaránt:)

A ganoderma mellett tele van B3- és C-vitaminnal, kalciummal és foszforral és rengeteg olyan anyaggal, amire télen kiemelten szüksége van szervezetünknek.

Ezek az én kedvenceim:

Téged mi melegít át télen?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr3413570225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása