Gyógygombás termékek - DXN

Gyógygombás termékek - DXN

Életmentő, antibiotikum termelő gombák.

2016. május 30. - Ganodermabolt

Gyógyító gombák

 

pencilinq0-e1365246155482.jpgAz egyes mikroorganizmusok toxikus anyagcseretermékeinek gyógyító hatását Vuillemin már a múlt század végén leírta. Az első antibiotikum felfedezése azonban csak 1928-ban történt, amikor Fleming a Penicillium notatum nevû penészgombából előállította a penicillint. Ez a felfedezés forradalmasította a gyógyászatot.  A penicillin a sejtfalszintézis gátlása révén gátolja a Gram-pozitív baktériumok osztódását és egy egész sor emberi betegség ellen hatásosnak bizonyult. Ez a vegyület már a második világháború idején is sok ezer ember életét mentette meg.

 

A gomba szó hallatán a legtöbb embernek azonnal a mérges gombák jutnak az eszébe.Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógyító gombák is. 


A pecsétviaszgomba - Ganoderma lucidum,


3c5c94a819859922e7422e08126884e3.jpgTöbb mint 2000 éve ismerik és használják Ázsiában.
Biológiai hatásért felelős anyagok a változatos szerkezetű antitumor poliszacharidok jellemzik, mint pl.: glükán, glükuronoglukán, mannoglükán és más aktív heteroglikánok mellett találhatók még benne poliszacharid-protein komplexek. Másik fontos hatóanyaga a lanosztán szerkezetű triterpének

A pecsétviaszgomba természetes speciális poliszacharidjai képesek az egészséges sejteket antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédeni, míg a rákos sejtek elpusztítását azzal is elősegíthetik, hogy bizonyos immunsejtek célzott, rákellenes szabadgyök-képző hatását serkentik. Rendkívüli rákellenes hatásukat az is fokozza, hogy képesek a rákos sejtek vérellátásának gátlására is. Antivirális, antibakteriális hatását, immunrendszer serkentő képességét triterpéjeinek tulajdonítják. Fokozza az interferon-termelést, aktiválja a macrophagokat, a természetes ölősejteket, ennek a vírusfertőzések, a daganatos megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelése területén számos pozitív eredményt tulajdonítanak. Triterpénjei gátolják a májtúltengést, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet.
Forrás: Dr. Szőke Éva, egyetemi tanár (szakmai vezető), Semmelweis Egyetem.

 

 Ganoderma gyógygombával a keringési megbetegedések ellen.

 

  Az utóbbi évtizedekben olyan új hatóanyagokat fedeztek fel, amelyek gyógyászati alkalmazása egyre fokozódó jelentőségű. Ezek az anyagok olyan, korunkban jelentős betegségek gyógyításában hoztak átütő sikert, mint pl. a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a különböző daganatos megbetegedések és az AIDS. A klinikai vizsgálatok sok esetben bizonyították  a népi gyógyászatban már régen használt gombák gyógyhatását. Mivel a magas vérzsírszint egyike a jóléti államokban népbetegségnek számító érrendszeri megbetegedések legfontosabb rizikófaktorainak, a felfedezés óriási jelentőségű. A gomba koleszterinszint-csökkentő hatóanyaga, az eritadenin (más néven lentizin, vagy lentinacin)  Jelentős a vérnyomáscsökkentő és vércukorszint-csökkentő hatása. Az érrendszeri betegségek gyógyításában alkalmazzák  véralvadásgátló hatását is. Trombolitikus hatású proteázai immobilizált formában a műerek falába beépítve érpótló műtéteknél gátolják a vérrögök képződését. Sikerrel próbálták ki cukorbetegség kezelésére.

Forrás: Dr. Jakucs ErzsébeEötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Növényszervezettani Tanszék

Gyógygomba webáruház itt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetes-vitaminok.blog.hu/api/trackback/id/tr568761418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása